Država da pomogne vojvođanskim paorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 08. 2013. | Komentara: 0

Država da pomogne vojvođanskim paorima

NOVI SAD, 06. avgust - Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na Vladu Republike Srbije i resorno ministarstvo da što pre omogući isplatu zaostalih subvencija vojvođanskim paorima.

lsv logo

Zaista je teško za očekivati da ljudi koji su poslednje novce od države dobili u maju, planiraju jesenju setvu.

Poljoprivreda ima niz problema koji nisu od juče i za čije je rešavanje potreban ogroman trud i vreme - počev od mogućnosti da poljoprivrednici skladište i slobodno raspolažu svojim proizvodima, preko reorganizacije rada državnih robnih rezervi, nastupa na svetskom tržištu uz klasifikovanje roda po kvalitetu, do formiranja instrumenata koji će onemogućiti da zemljoradnik trpi štetu zbog slobodnog tržišta i izostanka kontrole cena.

Ono što, međutim, može odmah da se učini jeste da isplata subvencija bude blagovremena.

Takođe, ako za to postoji ikakva mogućnost bilo bi zaista neophodno da država poljoprivrednicima omogući cenu od 20 dinara po kilogramu pšenice.

To bi im ujedno i pomoglo da bar malo predahnu u zaista teškoj situaciji u kojoj se već dugo nalaze.

 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Petak, 28. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina mnogo izgubila zbog postojećeg Ustava

Novi Sad, 28. oktobra - Pre više od pet godina Liga socijaldemokrata Vojvodine i Bojan Kostreš tada na čelu Skupštine AP Vojvodine, upozoravali su da Ustav nije dobar. Pozvali smo zatim građane da bojkotuju ustavni referendum i taj referendum 28. i 29. oktobra u Vojvodini nije prošao.
Saopštenja | Utorak, 25. 10. 2011. | Komentara: 1

Hitna rasprava o obustavi godišnje registracije traktora

NOVI SAD, 25. oktobar - LSV je u prethodnih nekoliko meseci, u više od 200 mesta širom Vojvodine sakupila preko 30 hiljada potpisa podrške inicijativi da se hitno promeni odluka Vlade Republike Srbije i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.
Saopštenja | Četvrtak, 13. 10. 2011. | Komentara: 0

Samo fašistima se ne vraća imovina

NOVI SAD - Predsednici Narodne skupštine Slavici Đukić Dejanović i Zakonodavnom odboru podnela sam zahtev za autentično tumačenje odredbe Zakona o povraćaju oduzete imovine i obeštećenju koji se odnosi na pravo restitucije pripadnika okupacionih snaga.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook