Država da predloži nove članove za Savet FPN

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Novi Sad, 14. april 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.

LSV

Za razvoj kvalitetnog i zdravog društva neophodno je poštovati moralne norme, pisane i nepisane zakone, kao i zdrave institucije sistema.

Narušavanje autonomije Univerziteta smatra se velikim prekršajem i društveno je uvek osuđeno. Bilo je kroz istoriju mnogih pokušaja da se ona naruši ali je to uvek sprečavano uz odlučan otpor.

Pozivamo predstavnike vlasti da adekvatnim izborom ličnosti koje bi predstavljale državu, kao osnivača, u Savetu Fakulteta političkih nauka pokaže poštovanje prema autonomiji Univerziteta i demokratskim vrednostima modernog društva.

 

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook