Država da predloži nove članove za Savet FPN

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Novi Sad, 14. april 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.

LSV

Za razvoj kvalitetnog i zdravog društva neophodno je poštovati moralne norme, pisane i nepisane zakone, kao i zdrave institucije sistema.

Narušavanje autonomije Univerziteta smatra se velikim prekršajem i društveno je uvek osuđeno. Bilo je kroz istoriju mnogih pokušaja da se ona naruši ali je to uvek sprečavano uz odlučan otpor.

Pozivamo predstavnike vlasti da adekvatnim izborom ličnosti koje bi predstavljale državu, kao osnivača, u Savetu Fakulteta političkih nauka pokaže poštovanje prema autonomiji Univerziteta i demokratskim vrednostima modernog društva.

 

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić



Saopštenja | Nedelja, 25. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Preobučeni radikali nas ponovo vode u izolaciju

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da poništi skandalozni i štetni Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Ruske Federacije za naredne dve godine, koji su u Njujorku potisali šefovi diplomatija dve zemlje.
Saopštenja | Subota, 24. 09. 2022. | Komentara: 0

Vojvođani prvi put znatno ispod državnog proseka zarada, a Mirović maše velikim investicijama

Ironična je izjava Igora Mirovića da će ovo biti godina velikih investicija u Vojvodini, ako je poznato da je prosečna zarada za jun 72.900 dinara, a u Vojvodini tek 69.200, znači 3.700 dinara ispod proseka države.
Saopštenja | Petak, 23. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ministre Nedimoviću, da li je Srbija nabavila ledolomce?

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita odlazećeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Republike Srbije Branislava Nedimovića da li je Srbija nabavila ledolomce i tako rešila problem leda na plovnim rekama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook