Država da sankcioniše ekstremiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2018. | Komentara: 0

Država da sankcioniše ekstremiste

Novi Sad, 23. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje politiku pretnji i zastrašivanja koja se poslednjih dana vodi protiv pojedinih nevladinih organizacija u Beogradu.

LSV

Rano jutros su na vratima Kuće ljudskih prava osvanule nalepnice sa natpisima „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“.

Prošlost nas uči da je od ovakvih poruka do nasilnih akcija veoma kratak put.

Nažalost, reakcija državnih organa je prilikom ranijih sličnih incidenata izostala.

Tražimo da se odgovorni za ove incidente privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruke ekstremističkim organizacijama.

Nedelovanje nadležnih organa smatramo nedopustivim!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Subota, 17. 06. 2017. | Komentara: 0

Srbija je buduća članica EU, a ne ruska gubernija

Država mora da načini prve korake ka zatvaranju takozvanog Srpsko-ruskog humantiranog centra u Nišu. Poslednji događaji u Crnoj Gori i Makedoniji jasno ukazuju na negativno delovanje ruskih obaveštajnih struktura u regionu.
Saopštenja | Četvrtak, 15. 06. 2017. | Komentara: 0

Nepostojeći Vojvodina spa otima još 500ha oranica poljoprivrednicima

„Donošenje odluke o usvajanju plana detaljne regulacije turističke destinacije Novo Miloševo“  tako se zvala tačka koju su  poslanici Srpske napredne stranke izglasali na sednici Skupštine opštine Novi Bečej.

Saopštenja | Sreda, 14. 06. 2017. | Komentara: 0

Promena nomenklature zanimanja ne znači manje problema

Najavom izmena nomenklature zanimanja iz devedesetih, po mišljenju ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, prognozira se odgovor na izazove koje donosi tržište rada. Iznenađuje činjenica da ministar Vulin nije upoznat sa resornim zakonima o obrazovanju, kao ni Strategijom razvoja obrazovanja do 2020. godine, zbog čega tek sad govori o izmenama nomenklature obrazovanja iz devedesetih godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook