Država da sankcioniše ekstremiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2018. | Komentara: 0

Država da sankcioniše ekstremiste

Novi Sad, 23. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje politiku pretnji i zastrašivanja koja se poslednjih dana vodi protiv pojedinih nevladinih organizacija u Beogradu.

LSV

Rano jutros su na vratima Kuće ljudskih prava osvanule nalepnice sa natpisima „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“.

Prošlost nas uči da je od ovakvih poruka do nasilnih akcija veoma kratak put.

Nažalost, reakcija državnih organa je prilikom ranijih sličnih incidenata izostala.

Tražimo da se odgovorni za ove incidente privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruke ekstremističkim organizacijama.

Nedelovanje nadležnih organa smatramo nedopustivim!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Nedelja, 28. 05. 2017. | Komentara: 0

Sela će nestati ako se ugase škole

Liga socijaldemokrata Vojvodini smatra da najava ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ane Brnabić da će država zatvoriti seoske škole sa malim brojem učenika, samo je još jedan primer neusaglašenih stavova ministara u Vladi Srbije.
Saopštenja | Nedelja, 28. 05. 2017. | Komentara: 0

Srbija da vodi jasniju politiku evropskih integracija

Liga socijaldemokrata Vojvodine  smatra da poslednji podaci istraživanja koje je sproveo  Evropski pokret, zajedno sa Fakultetom političkih nauka, uz pokroviteljstvo delegacije EU u Beogradu, po kojima bi svega 41% građana Srbija glasala  za priključenje naše države Evropskoj uniji, moraju biti signal političkim elitama da se pristupanje zajednici evropskih naroda mora shvatiti mnogo ozbiljniji.
Saopštenja | Subota, 27. 05. 2017. | Komentara: 0

Nikolić da Rusima postavi pitanje o energetskom sporazumu

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju sa Rusijom i Kinom pomoći našoj državi da zaštiti svoje ekonomske interese.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook