Država da sankcioniše ekstremiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2018. | Komentara: 0

Država da sankcioniše ekstremiste

Novi Sad, 23. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje politiku pretnji i zastrašivanja koja se poslednjih dana vodi protiv pojedinih nevladinih organizacija u Beogradu.

LSV

Rano jutros su na vratima Kuće ljudskih prava osvanule nalepnice sa natpisima „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“.

Prošlost nas uči da je od ovakvih poruka do nasilnih akcija veoma kratak put.

Nažalost, reakcija državnih organa je prilikom ranijih sličnih incidenata izostala.

Tražimo da se odgovorni za ove incidente privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruke ekstremističkim organizacijama.

Nedelovanje nadležnih organa smatramo nedopustivim!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Vučić sigurno ne može da računa na naš glas

Kandidat za predsednika Republike Srbije Nenad Čanak poručio je sinoć u Novom Pazaru da ne bi bilo dobro za Srbiju da Aleksandar Vučić pobedi i pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore 2. aprila. On je istakao da je jako važno doći do drugog kruga predsedničkih izbora.
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 03. 2017. | Komentara: 0

Krivični postupak protiv Šešelja

Pozivam institucije sistema u Republici Srbiji da reaguju i po službenoj dužnosti pokrenu krivični postupak protiv predsedničkog kandidata Vojislava Šešelja. Čak i tokom predizborne kampanje moraju se poštovati Ustav i zakoni države u kojoj politički delujemo.
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 03. 2017. | Komentara: 0

Osobe sa invaliditetom moraju dobiti bolju šansu

Stotine hiljada ljudi sa invaliditetom živi u Srbiji. Verujte da dobro znam sa kakvim se sve preprekama susreću u svakodnevnom životu: od barijera u kretanju, do otvorene diskriminacije pri ostvarivanju svojih ljudskih prava, naročito prilikom zapošljavanja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook