Država da sankcioniše ekstremiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2018. | Komentara: 0

Država da sankcioniše ekstremiste

Novi Sad, 23. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje politiku pretnji i zastrašivanja koja se poslednjih dana vodi protiv pojedinih nevladinih organizacija u Beogradu.

LSV

Rano jutros su na vratima Kuće ljudskih prava osvanule nalepnice sa natpisima „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“.

Prošlost nas uči da je od ovakvih poruka do nasilnih akcija veoma kratak put.

Nažalost, reakcija državnih organa je prilikom ranijih sličnih incidenata izostala.

Tražimo da se odgovorni za ove incidente privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruke ekstremističkim organizacijama.

Nedelovanje nadležnih organa smatramo nedopustivim!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Sreda, 14. 12. 2016. | Komentara: 0

Nećemo dozvoliti da od Srbije prave Siriju

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje javnu podršku terorističkim akcijama u regionu koju je iskazao šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov. Posle agresije na suverene države i prve susede, Gruziju i Ukrajinu, kao i nakon organizovanja terorističkih grupa za rat u Donjecku i Lugansku, režim u Rusiji je rešio da organizuje slične aktivnosti i u našem regionu, pre svega u Crnoj Gori.
Saopštenja | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Vratiti Vojvodini nadležnost nad naukom

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja otvaranje poglavlja 5 o javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanju u pregovorima sa Evropskom unijom. To je još jedan korak na evropskom putu i to su dobre vesti koje ne treba da pomuti blokada otvaranja poglavlja 26, posvećenog obrazovanju, kulturi, informisanju, sportu i omladini, od strane Republike Hrvatske.
Saopštenja | Subota, 10. 12. 2016. | Komentara: 0

LSV podnosi novi Predlog zakona o lustraciji

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u Narodnoj skupštini Republike Srbije ponovo podneti Predlog zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, u javnosti poznatijeg kao Zakon o lustraciji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook