Dvadeset prvi rođendan LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

LSVPre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.

Ligašice i ligaši su bili hapšeni, prebijani i otimani zbog svojih uverenja tokom mračnih devedesetih godina prošlog veka, a nakon demokratskih promena ostali dosledni u borbi za decentralizaciju, očuvanje i unapređenje AP Vojvodine, vraćanje njene pune autonomije, nadležnosti, imovine i prihoda.

Dosledno, dvadeset i jednu godinu, borimo se za evropski put Vojvodine i čitave Srbije, ravnopravnost svih bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, različitost i poštovanje ljudskih prava, a protiv pljačke, fašizma, pretnji i nasilja.

Zbog svega ovog sutra ćemo raširiti vojvođanske zastave u koloni kroz Suboticu i proslaviti Ligin rođendan.

Pridružite nam se!




Saopštenja | Petak, 10. 02. 2017. | Komentara: 0

Zaustaviti otkaze i laži zbog ustupanja gasne mreže

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je pretnja otkazima  članovima sindikata koji su upoznali javnost  sa netačnim navodima o radu JP „ Komunalac“ U Novom Bečeju neprihvatljiva, a iznošenje neistinitih podataka o preduzeću kako bi se privatnicima ustupila njegova najprofitabilnija delatnost, kažnjivo zakonom.
Saopštenja | Četvrtak, 09. 02. 2017. | Komentara: 0

Predsednik LSV se sastao sa ambasadorom Republike Slovenije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas u sedištu LSV u Novom Sadu sa ambasadorom Republike Slovenije, njegovom ekselencijom, Vladimirom Gašparičem.
Saopštenja | Četvrtak, 09. 02. 2017. | Komentara: 0

Bočar noćas ne sme pasti

Iako izbori za članove Saveta Mesne zajednice Bočar, selu sa manje od 1000 stanovnika, ne bi trebali da zanimaju širu javnost, pretenduju da postanu medijski i politički hit.
Ovo malo mesto u opštini Novi Bečej, jedno je od retkih u Srbiji u kome vladajuća Srpska napredna stranka ne uspeva u nekoliko navrata da izbori pobedu. Iako su nekoliko puta raspisivali izbore, što  redovne, što  vanredne, meštani su ostali nepokolebljivi i uporno odbijali da glasaju za njihove kandidate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook