Dvanaesti rođendan zastave AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 27. 02. 2016. | Komentara: 0

Dvanaesti rođendan zastave AP Vojvodine

NOVI SAD, 27. februar - Danas se navršava 12 godina od kada je Skupština AP Vojvodine usvojila Odluku o zastavi AP Vojvodine.


 
Iako je ta zastava široko prihvaćena, i posle dvanaest godina od 45 vojvođanskih opština u 13 voljom lokalnih funkcionera ona i dalje ili nije istaknuta, ili je bila istaknuta pa je skinuta.
 
Nedopustivo je da odnos prema zastavi Vojvodine, uostalom kao i prema drugim pokrajinskim znamenjima, bude prepušten političkim afinitetima vladajućih koalicija u svakoj od navedenih opština, koje svesno biraju da ne poštuju zakon jer politike njihovih stranaka ne žele da prihvate različitost koju AP Vojvodina ima.

Očekujemo da nadležni u svim opštinama u kojima zastava AP Vojvodine još nije istaknuta, tu zastavu što pre istaknu u skladu sa Ustavom Republike Srbije (Član 183, Stav 4), Statutom AP Vojvodine (Službeni list APV br. 17/2009 i 10/2014), Zakonom o lokalnoj samoupravi (Službeni glasnik RS br. 129/2007 i 83/2014 - dr. zakon) i Odlukom o zastavi AP Vojvodine (Službeni list APV br.2/2004 i 18/2009)
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani traže podelu prihoda Vojvodine na ravne časti

Programom „Na ravne časti“ Vojvođani će se na pokrajinskim izborima boriti da se novac koji uplate u republički budžet pošteno podeli - trećina državi, trećina Vojvodini i trećina gradovima i opštinama.
Saopštenja | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani formirali tim pravnika za odbranu poljoprivrednika

Predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš ovog se petka sastao sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine, koji su od početka protekle nedelje nastavili proteste širom Vojvodine nakon što od maja njihovi ključni zahtevi koje su uputili Vladi Republike Srbije nisu odobreni, niti su otvoreni kanali za pregovore o rešavanju problema. 
Saopštenja | Subota, 18. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju inicijativu I ti se pitaš

Vojvođani LSV pozdravljaju inicijativu srednjoškolaca okupljenih oko udruženja „I mi se pitamo“, jer smatraju da je potrebna jaka mobilizacija mladih sa ciljem promena u državi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook