EFA čestitala LSV 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

Novi Sad, 16. jul 2018 - European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan.

U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.

LSV

„Od početka svoga delovanja, LSV se zalagala za demokratiju, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, te antifašizam“, navedeno je, između ostalog, u čestitki.

EFA je naglasila borbu LSV za decentralizaciju Srbije i ravnopravnost Vojvodine u okviru države.

Kao što je poznato, European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) je evropska politička koalicija koja se dominantno zalaže za politiku regionalizacije evropskih država.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 10. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Preispitati propise o sprovođenju obrazovanja

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, u ime velikog broja građana, postavlja pitanje da li je ministar Šarčević doneo dovoljno dobre propise koji se odnose na sprovođenje obrazovanja u Republici Srbiji u vreme pandemije, izjavila je danas narodna poslanica i kandidatkinja UDS Tatjana Macura u Narodnoj skupštini.
Saopštenja | Subota, 09. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Naš osnovni cilj je da nestane granica između Srbije i EU

Povodom 9. maja, koji se širom evrope slavi kao rođendan Evropske unije, predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije su na graničnom prelazu Horgoš (Mađarska), na simboličan način poručili da je njihov osnovni cilj da granica između Srbije i EU nestane.
Saopštenja | Petak, 08. 05. 2020. | Komentara: 0

LSV i Vojvođanski front osuđuju divljanje Boška Obradovića

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front najoštrije osuđuju današnje divljanje pristalica Dveri, koji su predvođeni Boškom Obradovićem, napali i vređali više narodnih poslanika na ulazu u zgradu Skupštine Srbije. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook