EFA čestitala LSV 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

Novi Sad, 16. jul 2018 - European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan.

U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.

LSV

„Od početka svoga delovanja, LSV se zalagala za demokratiju, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, te antifašizam“, navedeno je, između ostalog, u čestitki.

EFA je naglasila borbu LSV za decentralizaciju Srbije i ravnopravnost Vojvodine u okviru države.

Kao što je poznato, European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) je evropska politička koalicija koja se dominantno zalaže za politiku regionalizacije evropskih država.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 05. 02. 2020. | Komentara: 0

ZA EVROPSKU SRBIJU

Srbiji je neophodna evropska perspektiva. Samo moderna i demokratska Srbija može sprečiti dalje propadanje našeg društva. Srbiji je potreban Evropski blok, koji bi okupio političke stranke i organizacije koje bi kao prioritet svog delovanja postavile suštinsko ubrzanje procesa evropskih integracija.
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

Krajnje je vreme da Novi Sad pokaže da neće tolerisati fašiste i neonaciste na svojim ulicama. Podsetimo, fašistički grafiti su osvanuli pre više od mesec dana na Keju žrtava racije, na mestu najvećeg bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, a vinovnici i dalje nisu pronađeni, imenovani i sankcionisani.
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji napad na prostorije Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva „Stjepan Radić“ u Novom Slankamenu i traži hitnu reakciju nadležnih organa, te hapšenje i kažnjavanje počinilaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook