EFA čestitala LSV 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

Novi Sad, 16. jul 2018 - European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan.

U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.

LSV

„Od početka svoga delovanja, LSV se zalagala za demokratiju, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, te antifašizam“, navedeno je, između ostalog, u čestitki.

EFA je naglasila borbu LSV za decentralizaciju Srbije i ravnopravnost Vojvodine u okviru države.

Kao što je poznato, European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) je evropska politička koalicija koja se dominantno zalaže za politiku regionalizacije evropskih država.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Preventivna zdravstvena zaštita kao luksuz

U nedelji kada se obeležava borba protiv karcinoma grlića materice, u medijima istrajava informacija da Republički fond za zdravstveno osiguranje odbija pokrivanje troškova vakcina protiv Humanog papiloma virusa (HPV). 
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 01. 2020. | Komentara: 0

Ministar Trivan da kaže šta je sa Zakonom o klimatskim promenama

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da saopšti javnosti kada će se konačno Zakon o klimatskim promenama naći pred poslanicima. Podsećamo ministra da je on lično najavljivao donošenje ovog zakona do kraja 2018, zatim do polovine, a onda i do kraja 2019.
Saopštenja | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Novih 270 miliona evra za Beograd. A šta je sa vodom za piće u Vojvodini?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što više od 800.000 građana Vojvodine  i dalje nema ispravnu pijaću vodu. Očito je da ovaj problem ne dotiče republičke vlasti. Najbolji primer je nerešavanje pitanja fabrike vode u Zrenjaninu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook