EFA čestitala LSV 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

Novi Sad, 16. jul 2018 - European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan.

U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.

LSV

„Od početka svoga delovanja, LSV se zalagala za demokratiju, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, te antifašizam“, navedeno je, između ostalog, u čestitki.

EFA je naglasila borbu LSV za decentralizaciju Srbije i ravnopravnost Vojvodine u okviru države.

Kao što je poznato, European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) je evropska politička koalicija koja se dominantno zalaže za politiku regionalizacije evropskih država.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 03. 11. 2019. | Komentara: 0

Ako su deca ukras sveta odrasli moraju biti odgovorni stariji i dozvoliti im da krase svet

Liga socijaldemokrata Vojvodine nedavno je  potpisala Memorandum o razumevanju i prihvatanju Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba, izražavajući tako podršku aktivnostima Udruženja „Prijatelji dece Srbije“, u nameri da zaštiti decu od eventualnih političkih zloupotreba.
Saopštenja | Subota, 02. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV traži da Vlada počne da rešava problem iseljavanja građana naše zemlje

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je problem odlaska mladih ljudi iz zemlje dostigao razmere katastrofe. Nažalost, vlasti ne čine ništa da se stanje popravi, tako da se očekuju još gori trendovi. 
Saopštenja | Četvrtak, 31. 10. 2019. | Komentara: 0

Forma važnija od građanki i građana

Predsednik GrO LSV Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić podneo je dva predloga za dopunu dnevnog reda 24. sednice Skupštine grada. Prvi je izmena Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, a drugi rešenje o prestanku funkcije direktoru JP „Autoprevoz“ Kikinda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook