Evropska Srbija se ne gradi sa antievropskim političarima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Evropska Srbija se ne gradi sa antievropskim političarima

Novi Sad, 02. decembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa čuđenjem je primila informaciju da će se predstavnici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Manfred Veber sastati danas samo sa predstavnicima  Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana, a ne i sa ostalim opozicionim strankama.

LSV

Krajnje je nelogično da se evropski parlamentarci odlučuju na susrete sa političkim strankama koje se protive evropskim vrednostima i neguju bliske odnose sa zvaničnim Kremljom i njegovim bezbednosnim službama.

Liga socijaldemokrata Vojvodina podseća da je od početka procesa razgovora o izbornim uslovima zauzimala konstruktivnu ulogu i pokušavala da svojom predlozima unapredi izborni proces.

Tim više čudi odluka predstavnika Evropskog parlamenta da se sastanu sa promoterima politike Dimitrija Ljotića, vođe fašističkog pokreta u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.

Nažalost, jasno je da će se podrška proruskom populizmu, ksenofobiji i nacionalizmu vratiti kao bumerang samoj Evropi.

Nadamo se da je ovo samo prolazna neopreznost Bilčika i Vebera i da će već posle današnjeg sastanka shvatiti da se Evropska Srbija ne može graditi sa antievropskim političarima. 


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Subota, 19. 10. 2019. | Komentara: 0

Siromaštvo Srbije slabo se vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na poražavajuće podatke koji govore da je u riziku od siromaštva gotovo četvrtina građana Srbije. Podaci govore da Srbija ima stopu rizika veću od svih zemalja Evropske unije. Najugroženiji su građani seoskih sredina, deca i mladi. Gotovo 36.000 građana Srbije hrani se u narodnim kuhinjama. 
Saopštenja | Četvrtak, 17. 10. 2019. | Komentara: 0

Ako su taksisti dobili šta su hteli, jel onda i Vojvođani da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji slučaj sa protestom taksista u Beogradu na najočigledniji način, u praksi, pokazao naopaku državnu politiku favorizacije Beograda i njegovih tema u odnosu na druge delove zemlje, na šta LSV ukazuje godinama.
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook