Evropska Srbija se ne gradi sa antievropskim političarima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Evropska Srbija se ne gradi sa antievropskim političarima

Novi Sad, 02. decembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa čuđenjem je primila informaciju da će se predstavnici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Manfred Veber sastati danas samo sa predstavnicima  Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana, a ne i sa ostalim opozicionim strankama.

LSV

Krajnje je nelogično da se evropski parlamentarci odlučuju na susrete sa političkim strankama koje se protive evropskim vrednostima i neguju bliske odnose sa zvaničnim Kremljom i njegovim bezbednosnim službama.

Liga socijaldemokrata Vojvodina podseća da je od početka procesa razgovora o izbornim uslovima zauzimala konstruktivnu ulogu i pokušavala da svojom predlozima unapredi izborni proces.

Tim više čudi odluka predstavnika Evropskog parlamenta da se sastanu sa promoterima politike Dimitrija Ljotića, vođe fašističkog pokreta u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.

Nažalost, jasno je da će se podrška proruskom populizmu, ksenofobiji i nacionalizmu vratiti kao bumerang samoj Evropi.

Nadamo se da je ovo samo prolazna neopreznost Bilčika i Vebera i da će već posle današnjeg sastanka shvatiti da se Evropska Srbija ne može graditi sa antievropskim političarima. 


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 26. 07. 2019. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 19. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Zašto država ne plaća kamate za kašnjenje isplata poljoprivrednicima, a poljoprivrednici plaćaju zbog greške države i o izmenama lošeg Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Zašto je 13 meseci bilo potrebno Upravi za agrarna plaćanja da obradi zahteve poljoprivrednika kojima se refundiraju troškovi prilikom kupovine poljoprivredne mehanizacije, sa državnog konkursa, i još sedam meseci da pošalju rešenja o isplati novca? - pitala je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, premijerku Anu Brnabić i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga. Ona je naglasila, da ceo taj postupak traje 20 meseci i u tom periodu poljoprivrednici moraju da izmiruju obaveze, među kojima su i kamate na tu kupovinu, iako je za nabavku novac država obezbedila.
Saopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook