Evropska Srbija se ne gradi sa antievropskim političarima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Evropska Srbija se ne gradi sa antievropskim političarima

Novi Sad, 02. decembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa čuđenjem je primila informaciju da će se predstavnici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Manfred Veber sastati danas samo sa predstavnicima  Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana, a ne i sa ostalim opozicionim strankama.

LSV

Krajnje je nelogično da se evropski parlamentarci odlučuju na susrete sa političkim strankama koje se protive evropskim vrednostima i neguju bliske odnose sa zvaničnim Kremljom i njegovim bezbednosnim službama.

Liga socijaldemokrata Vojvodina podseća da je od početka procesa razgovora o izbornim uslovima zauzimala konstruktivnu ulogu i pokušavala da svojom predlozima unapredi izborni proces.

Tim više čudi odluka predstavnika Evropskog parlamenta da se sastanu sa promoterima politike Dimitrija Ljotića, vođe fašističkog pokreta u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.

Nažalost, jasno je da će se podrška proruskom populizmu, ksenofobiji i nacionalizmu vratiti kao bumerang samoj Evropi.

Nadamo se da je ovo samo prolazna neopreznost Bilčika i Vebera i da će već posle današnjeg sastanka shvatiti da se Evropska Srbija ne može graditi sa antievropskim političarima. 


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Utorak, 10. 07. 2018. | Komentara: 0
Saopštenja | Utorak, 10. 07. 2018. | Komentara: 0

Ministarka narušava pravo žena na odluku o rađanju

Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografska pitanja i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović još jednom je pokazala svoju bezobzirnost i indirektno najavila nove restriktivne mere po pitanju abortusa u našoj zemlji. Ako se prisetimo njenih najava o osnivanju Saveta za borbu protiv abortusa, najnovije izjave o kontroli abortusa svakako se ne mogu tumačiti kao bezazlene.
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 07. 2018. | Komentara: 0

Ministar Trivan da dođe u Kikindu i saopšti istinu o deponiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, na čelu sa Goranom Trivanom da javnosti, a pre svega građanima i građankama Kikinde jasno predoči sve pojedinosti u vezi sa radom i privođenjem čelnih ljudi FCC „Eko“ osumnjičenih da su omogućili protivzakonito skladištenje opasnih materija u sklopu regionalne deponije na teritoriji Kikinde.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook