Fašisti neće šetati Vojvodinom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2018. | Komentara: 0

Fašisti neće šetati Vojvodinom

Novi Sad, 22. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje jučerašnju manifestaciju fašizma na ulicama Novog Sada.

LSV

Pod parolom „Naša država – naša pravila“, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije „Srpska desnica“ je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole. Tom prilikom izgovorene su u javnom prostoru protivustavne parole i otvorene pretnje o zatiranju Vojvodine. Osim pretnji i uvreda nezavisnim medijima i novinarima, grupa fašista pod vođstvom Miše Vacića je skandirala antivojvođanske parole i klicala osuđenim ratnim zločincima.

LSV poziva državu, a pre svega tužilaštvo da reaguje i skloni fašistički talog sa vojvođanskih ulica. Ukoliko to ne učine institucije sistema, Liga će se neposredno i u praksi pozabaviti antifašističkom aktivnošću, ako se pomenuta grupa nerealizovanih nasilnika ponovo pojavi na našim ulicama.

Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći!   

 

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 02. 03. 2012. | Komentara: 0

Definitivno poraženi svi koji su opstruisali evropski put Srbije

NOVI SAD, 02. mart – Vest o dodeli statusa kandidata za članstvo u EU, Liga socijaldemokrata Vojvodine dočekuje kao nešto što je najveći broj građana odavno i sa pravom očekivao.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 02. 2012. | Komentara: 0

Odgovor Nenadu Popoviću

Razumljivo je da nosilac Konuzinovih ordena i čovek koji poslovno sarađuje sa Rusijom kao što je Nenad Popović na sva usta zastupa, i hvali Rusiju.
Saopštenja | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Pomoći i domaćinstvima koja se greju na gas

Novi Sad, 14. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije i preduzeću Srbijagas da zbog vanredne situacije u zemlji pronađu rešenje kako da domaćinstvima koja se greju na gas bude umanjen februarski račun, ili bar otpisan deo duga koji se odnosi na potrošnju domaćeg gasa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook