Fašizmu je mesto na smetlištu istorije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 09. 11. 2018. | Komentara: 0

Fašizmu je mesto na smetlištu istorije

Novi Sad, 9. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas u svetu obeležava Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.

Nacističke bande su pre osamdeset godine pokrenule seriju napada na živote i imovinu jevrejske zajednice u Nemačkoj. Ovi napadi su poznati kao „Kristalna noć“ i predstavljaju uvod u zločin genocida koji je počinjen u toku Drugog svetskog rata.

LSV

Nažalost, i danas širom Evrope i sveta žive ideje koje propagiraju etničku, versku i rasnu mržnju.

Fašistički pokreti bujaju u Evropi. Stranke koje su nekada osvajale 0.5% glasova na izborima, sada bez problema ulaze u nacionalne parlamente.

Širi se strah od migranata, a nacionalnim osećanjima se manipuliše na najmizerniji mogući način.

Naš region je i devedesetih godina bio bastion raznih ekstremističkih ideja. Politika „Krvi i tla“ u smrt je odvela stotine hiljada ljudi. Uništena je cela jedna generacija!

Politička stvarnost Srbije pokazuje nam da lekcije nisu naučene. 

Ratni zločinci sede u Narodnoj skupštini, bez obzira na pravosnažne zatvorske kazne. Iz Narodne skupštine i dalje seju mržnju. Drugi osuđeni ratni zločinci učestvuju na književnim večerima i televizijskim emisijama na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

Politika reletivizacije zločina je opšte prisutna.

Tome mora doći kraj!

Ako Srbija želi da postane normalna država, mora jasno reći gde je mesto politici devedesetih godina. Naravno, na smetlištu istorije!

Sekretarijat za informisanje
 Ligesocijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 05. 03. 2018. | Komentara: 0

Sve što je Čanak rekao u kampanji, Srbiji je i danas potrebno

Pre godinu dana, Nenad Čanak je iskoristio predsedničku kampanju da skrene pažnju javnosti na niz otvorenih pitanja sa kojima se Republika Srbija suočava. I da na njih ponudi odgovore. Sve što je rekao u tih, nešto više od mesec dana, aktuelno je i potrebno i Srbiji danas.
Saopštenja | Petak, 02. 03. 2018. | Komentara: 0

Gde se izgubilo 26.000 manje nezaposlenih?

Ni 16 dana nakon objavljivanja bajkovitih podataka da je u Vojvodini 26.000 nezaposlenih manje , koje je saopštio Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade, u medijima i javnosti niko ne postavlja pitanje: „ A za koliko je povećan broj zaposlenih?“
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2018. | Komentara: 0

Novi Ustav da vrati punu autonomiju koju je Vojvodina imala

Nema sumnje da će Republika Srbija morati da na svom evropskom putu menja Ustav. I jako je važno da se tada iskoristi šansa za zatvaranje niza otvorenih pitanja, među kojima je u samom vrhu i pitanje položaja Vojvodine i vraćanja njene pune autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook