Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 06. 2018. | Komentara: 0

Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

Novi Sad, 13. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Vlade Republike Srbije da svojim autoritetom utiče na većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije, ruski Gaspronjeft, kako bi se snizila cena goriva.
Nedopustivo je da građani naše zemlje, koji imaju jednu od najnižih prosečnih evropskih zarada, plaćaju najskuplje gorivo!

LSV

Ruski Gaspromnjeft je NIS kupio po pet puta nižoj ceni od tržišne, zbog navodne ruske podrške očuvanju Kosova u granicama Srbije i izgradnji gasovoda "Južni tok". "Južni tok" je propao projekat, a ruska odbrana Kosova je mrtvo slovo na papiru, pa se lako može zaključiti da su Srbija i njeni građani oštećeni u ovoj trgovini sa Moskvom.

LSV poziva  rukovodstvo Gaspromnjefta i NIS-a da utiču na snižavanje cena goriva, i tako u praksi dokažu prijateljstvo prema građanima naše zemlje. Ako ruski partner nije u stanju da radi u korist interesa građana države u kojoj posluje, onda je najbolje da napusti Srbiju. Ustav Republike Srbije garantuje poštovanje osnovnih ljudskih prava građana. Nažalost, siromaštvo ta prava sve više urušava.
Cena goriva u velikoj meri utiče na siromaštvo građana Srbije, te LSV traži konkretne mere u cilju poboljšanja stanja.

Srbija je nezavisna država, a ne gubernija Rusije!

Tražimo da se Vlada ponaša kao izvršna vlast nezavisne države koja štiti interese svojih građana!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš

 




Saopštenja | Utorak, 15. 05. 2018. | Komentara: 0

Ministre, izmenite Zakon, olakšajte deci i roditeljima!

Godišnje, u Srbiji od raka oboli 350 dece mlađe od 19 godina, a oko 50 premine. Njihovo lečenje i praćenje traje nekoliko godina, a roditelji ostaju uz njih sve vreme, strahujući za svoj posao i egzistenciju, budući da čak i ako dobiju bolovanje, ono nije 100% već 65% iznosa od plate, a može da traje najduže četiri meseca, često i kraće.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 05. 2018. | Komentara: 0

Penzionerima niko ne treba ništa da pokloni, nego da vrati

Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast da hitno i jasno utvrdi i saopšti penzionerima iznos koji država treba da im nadoknadi za period u kojem su penzije umanjene, kao i dinamiku kojom će to biti isplaćeno.
Saopštenja | Nedelja, 13. 05. 2018. | Komentara: 0

Sramotan napad na odbornika LSV u Vrbasu

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava ogorčenje zbog napada na odbornika Skupštine opštine Vrbas Maria Mažara. Na portalu provereno.rs objavljen je tekst koji potpisuje autor J. Popović, a u kojem se na grub način negiraju građanska prava Maria Mažara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook