Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 06. 2018. | Komentara: 0

Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

Novi Sad, 13. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Vlade Republike Srbije da svojim autoritetom utiče na većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije, ruski Gaspronjeft, kako bi se snizila cena goriva.
Nedopustivo je da građani naše zemlje, koji imaju jednu od najnižih prosečnih evropskih zarada, plaćaju najskuplje gorivo!

LSV

Ruski Gaspromnjeft je NIS kupio po pet puta nižoj ceni od tržišne, zbog navodne ruske podrške očuvanju Kosova u granicama Srbije i izgradnji gasovoda "Južni tok". "Južni tok" je propao projekat, a ruska odbrana Kosova je mrtvo slovo na papiru, pa se lako može zaključiti da su Srbija i njeni građani oštećeni u ovoj trgovini sa Moskvom.

LSV poziva  rukovodstvo Gaspromnjefta i NIS-a da utiču na snižavanje cena goriva, i tako u praksi dokažu prijateljstvo prema građanima naše zemlje. Ako ruski partner nije u stanju da radi u korist interesa građana države u kojoj posluje, onda je najbolje da napusti Srbiju. Ustav Republike Srbije garantuje poštovanje osnovnih ljudskih prava građana. Nažalost, siromaštvo ta prava sve više urušava.
Cena goriva u velikoj meri utiče na siromaštvo građana Srbije, te LSV traži konkretne mere u cilju poboljšanja stanja.

Srbija je nezavisna država, a ne gubernija Rusije!

Tražimo da se Vlada ponaša kao izvršna vlast nezavisne države koja štiti interese svojih građana!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš

 




Saopštenja | Ponedeljak, 08. 01. 2018. | Komentara: 0

Popuniti rupu u Penzionom fondu i zaštititi penzionere

Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća Partiju ujedinjenih penzionera Srbije da su funkcioneri PUPS-a godinama članovi Vlade Republike Srbije. Budući da su se, posle više godina u vlasti, ovih dana setili da je potrebna reforma penzionog sistema, pozivamo ih da se više ne zamaraju. Penzioneri su ih prozreli i ovaj predizborni marketing im neće proći.
Saopštenja | Subota, 06. 01. 2018. | Komentara: 0

Lokalna samouprava u Srbiji samo na papiru

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je povećanje iznosa koji je namenjen za Fond lokalnih samouprava samo kap u moru rešenja koja su potrebna za poboljšanje stanja u kojem se nalaze gradovi i opštine u Republici Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2018. | Komentara: 0

Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da će usvajanje Deklaracije o opstanku Srba samo još više zakomplikovati stanje u regionu. Odnosi među zemljama bivše Jugoslavije ionako su na staklenim nogama i nije potrebno novo dolivanje ulja na vatru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook