Hitno pronaći vinovnike napada na pekare

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 10. 2014. | Komentara: 0

Hitno pronaći vinovnike napada na pekare

NOVI SAD, 16. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da policija i ostale nadležne službe hitno identifikuju i sankcionišu odgovorne za uništavanje pekara u Somboru, Staroj Pazovi i Novom Sadu čiji su vlasnici albanske nacionalnosti.

LSV

Podmetanje požara, bacanje bombi, pucanje iz kola u pokretu i kamenovanje objekata samo zato što su njihovi vlasnici pripadnici neke nacionalne zajednice su scene kakve se u Vojvodini pamte iz mračnih devedesetih.

Očekujemo od policije da preventivno zaštiti takve objekte u ostalim gradovima i opštinama, naročito u Vojvodini, kako se ne bi ponovila situacija iz 2008. godine, kada su pekare u većem broju razbijane u Novom Sadu i Zrenjaninu.

Vojvodina se oduvek ponosila svim svojim narodima i nacionalnim zajednicama, jezicima i pismima, a ljudi su se delili samo na dobre i loše.

Zato sankcije za vinovnike ovih gnusnih napada moraju biti još oštrije.

Nacionalnom netrpeljivošću i mržnjom nije samo uništena imovina nedužnih građana, nego je u Somboru, gde je zapaljena pekara „Dva brata“, dovedena u opasnost i porodica i desetomesečna beba sa kojom vlasnik tog objekta živi iznad lokala!


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 27. 07. 2016. | Komentara: 0

Novi Ustav da bude u evropskom duhu

NOVI SAD, 27 jul - Posle skoro deset godina, danas je više nego jasno da je LSV bila u pravu kada je protestovala protiv donošenja ovakvog Ustava, kada smo pozivali na bojkot i kada su nas građani i građanke Vojvodine u tome poslušali.
Saopštenja | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Pranje biografija kvislinga opasno po stabilnost regiona

NOVI SAD, 26. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je ubrzano pranje biografija i veličanje dokazanih fašista i kvisliga poput Alojzija Stepinca, Draže Mihailovića, Milana Nedića i Aćif efendije izuzetno opasno po mir, stabilnost i budućnost čitavog regiona.
Saopštenja | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

LSV najoštrije osuđuje poništavanje presude Stepincu

NOVI SAD, 22. jul - LSV najoštrije osuđuje poništavanje presude nadbiskupu Alojziju Stepincu kao još jedan opasan revizionistički potez koji ne doprinosi kulturi suživota i politici pomirenja u regionu. Skandalozno je i čisto političko obrazloženje zagrebačkog Županijskog suda o tome da je reč o “ispunjavanju volje kardinala Stepinca”. Sud koji sebe naziva u obrazloženju slobodnim, čini se da je jedino bio slobodan od utvrđenih istoriografskih znanja o prošlosti i elementarne etike.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook