Hitno pronaći vinovnike napada na pekare

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 10. 2014. | Komentara: 0

Hitno pronaći vinovnike napada na pekare

NOVI SAD, 16. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da policija i ostale nadležne službe hitno identifikuju i sankcionišu odgovorne za uništavanje pekara u Somboru, Staroj Pazovi i Novom Sadu čiji su vlasnici albanske nacionalnosti.

LSV

Podmetanje požara, bacanje bombi, pucanje iz kola u pokretu i kamenovanje objekata samo zato što su njihovi vlasnici pripadnici neke nacionalne zajednice su scene kakve se u Vojvodini pamte iz mračnih devedesetih.

Očekujemo od policije da preventivno zaštiti takve objekte u ostalim gradovima i opštinama, naročito u Vojvodini, kako se ne bi ponovila situacija iz 2008. godine, kada su pekare u većem broju razbijane u Novom Sadu i Zrenjaninu.

Vojvodina se oduvek ponosila svim svojim narodima i nacionalnim zajednicama, jezicima i pismima, a ljudi su se delili samo na dobre i loše.

Zato sankcije za vinovnike ovih gnusnih napada moraju biti još oštrije.

Nacionalnom netrpeljivošću i mržnjom nije samo uništena imovina nedužnih građana, nego je u Somboru, gde je zapaljena pekara „Dva brata“, dovedena u opasnost i porodica i desetomesečna beba sa kojom vlasnik tog objekta živi iznad lokala!


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV podržava pravo Crne Gore da odlučuje o svojoj sudbini

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu predsednika Donjeg doma ruskog parlamenta Sergeja Nariškina, koji je od predsednice Narodne Skupštine Republike Srbije Maje Gojković zatražio da naš parlament utiče na crnogorski, kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO.
Saopštenja | Utorak, 15. 12. 2015. | Komentara: 0

Dokle više građani da plaćaju, a NIS da ne plaća?

Novi Sad, 15. decembar - Dok u drugim zemljama cene goriva padaju s obzirom na to da je cena nafte na istorijskom minimumu, u Srbiji će od Nove godine poskupeti, jer je vlast odlučila da poveća akcize. Poskupljenje goriva, poznato je, linearno izaziva niz drugih poskupljenja.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 12. 2015. | Komentara: 0

Veliki korak ka EU, a sada uključiti i Vojvodinu u pregovore

Novi Sad, 14. decembar - Posle petnaest godina rada i zalaganja mnogih, Republika Srbija je danas učinila veliki korak ka Evropskim integracijama. Uprkos raznim pokušajima da odbaci taj put i ostane rupa na evropskom tepihu, Srbija je uspevala da zadrži evropski kurs.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook