Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 08. 08. 2024. | Komentara: 0

Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

Novi Sad, 8. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti trase nekadašnjih železničkih pruga koje su povezivale Zrenjanin i Vršac, Sentu i Kanjižu, Beočin i Petrovaradin, Bečej i Brbas ili Bač i Odžake.

LSV

Vučićeve izjave o nekakvim brzim vozovima koji će juriti po vojvođanskim prugama samo su još jedna njegova bajka, poput  one o letećim automobilima.

Vojvođani poručuju Vučiću da dođe u Sečanj ili Plandište i lično se uveri da je njegova vlast iščupala železničku prugu i prodala je u staro gvožđe.

To je urađeno sa 405 kilometara železničkih pruga u Vojvodini.

Da li je to poruka ljudima koji žive u mestima koja su bila na trasama pruga da se isele i da u tim krajevima više nema života?

Pre 120 ili 130 godina izgradnja tih pruga je donosila život i napredak. Danas Vučićeva vlast taj napredak baca u staro gvožđe. Ili Vučić želi da pokrene projekat letećih vozova. Jer, ako će za nekoliko godina naše gradove preletati automobili, zašto se iz Zrenjanina u Vršac ne bi letelo vozom?


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2024. | Komentara: 0

Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI snažno se protivi nameri Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2024. | Komentara: 0

Vlada da proglasi Dane pobede nad fašizmom u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da na dostojanstven način obeleži 80. godišnjicu oslobođenja od fašizma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook