I Srbija što pre da bude deo evropske porodice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 01. 2012. | Komentara: 1

I Srbija što pre da bude deo evropske porodice

NOVI SAD, 23. januar – Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita građanima Republike Hrvatske koji su na referendumu dali glas članstvu u Evropskoj uniji.

Aleksandra Jerkov

Opredeljenje građana za budućnost u EU svakako ne treba meriti po izlaznosti građana na taj referendum, već po trudu i radu koji je Hrvatska godinama ulagala u taj evropski put.

Za razliku od Hrvatske u Srbiji postoji jak antievropski blok od onih koji su jasno protiv Evrope i onih koji su juče hteli da budemo mrlja na evropskom tepihu, a danas se pretvaraju da su za evropske integracije.

Očekujemo da se Srbija što pre izbori sa svim preprekama i da što pre bude deo evropske porodice, gde joj je i mesto.


Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandra Jerkov



Saopštenja | Sreda, 16. 11. 2016. | Komentara: 0

Nema puno razloga za zadovoljstvo povodom Dana tolerancije

Međunarodni dan tolerancije svet dočekuje tako što je Donald Tramp uprkos svim svojim diskriminatorskim stavovima na čelu SAD, region tako što se smiruje posle svih uzavrelih nacionalističkih strasti u nekoliko proteklih izbora, a Republika Srbija tako što ni posle dve godine nema osuđenih vinovnika za paljenje pekara u Vojvodini čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.
Saopštenja | Utorak, 15. 11. 2016. | Komentara: 0

Muzej NIS-a u Kikindi kao neslana šala

Dok NIS crpi naftu ispod oranica na području Kikinde i širom Vojvodine uz najnižu rudnu rentu u Evropi, ta ista Kikinda nema novca da reši problem snabdevanja pijaćom vodom za svoje građane. Zbog takve rudne rente, kompanija koja je u većinskom vlasništvu ruskog Gasproma izvlači naftu vrednu stotinama miliona evra, a, recimo, Mokrin nema novca ni za najosnovnije infrastrukturne radove.
Saopštenja | Petak, 11. 11. 2016. | Komentara: 0

Šešelj sa svojim šljamom počeo predsedničku kampanju

Sasvim je jasno da je jučerašnjim bestidnim maltretiranjem i vređanjem Majkla Devenporta, žrtvujući ugled države i njenog parlamenta, Vojislav Šešelj počeo svoju predsedničku kampanju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook