Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 11. 2023. | Komentara: 0

Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

Novi Sad, 25. novembar 2023 - Centralizacija guši Srbiju i čini je neuspešnom državom. Ona dovodi i do izostanka jednakosti šansi. Najnovija slika takvog odnosa prema Vojvodini, ali i svim drugim krajevima države izvan Beograda, je podela novogodišnjih poklon vaučera deci do 19 godina i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu. Pojedinačna vrednost vaučera je 6.000 dinara.

LSV

Članica Predsedništva Vojvođani LSV Aleksandra Marković Maleš kritikovala je sramnu politiku centralizacije i zanemarivanja interesa građana koji ne žive u glavnom gradu.

- Vlast se ponaša kao da ljudi ne žive u Vojvodini, Šumadiji ili Nišu. To ćemo promeniti. Ova vlast ne omogućava građanima jednake šanse. Posebno je loše što to radi i sa decom i mladima. Da Vojvođanima centralna vlast u Beogradu već godinama ne vraća samo mrvice od onog što uplate u budžet Srbije, stanje finansija u pokrajini bi bilo mnogo bolje - istakla je Marković Maleš.

Dodala je da Vojvođani traže da se ono što se zaradi u Vojvodini podeli na ravne časti - trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama.

Vojvođani LSV su politička opcija koja snažno zagovara decentralizaciju države i bolji položaj Vojvodine u okviru države Srbije.



Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook