Katastrofalan položaj sela u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 06. 2017. | Komentara: 0

Katastrofalan položaj sela u Srbiji

Novi Sad, 18. jun 2017 - Nova platforma za razvoj sela, koju ovih dana promoviše ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić, predstavlja samo spisak lepih želja, a praksa demantuje ministra.

lsv

Ideja o razvoju zadrugarstva, kao pokretaču boljeg života u seoskim sredinama, nije praćena sistemskim rešenjima.

Srbijom dominira centralizacija, a pozicija sela u takvom sistemu je katastrofalna.

Sela u našoj državi su na izdisaju, odliv stanovništva je drastičan i polazna osnova za ostvarivanje ideja ministra Krkobabića je veoma slaba.

Govori se o razvoju sela i poboljšanju života poljoprivrednih proizvođača, a sa druge strane sistem protivgradne odbrane stoji na staklenim nogama i ne sprečava velike štete od olujinih nevremena.

Nažalost, u državi u kojoj je sistem centralizovan, teško da je moguće imati više razumevanja za ovu problematiku.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato poziva ministra Krkobabića da počne na pravi način da se bavi poslovima iz svog domena, te da ono "regionalno" ne ostane samo mrtvo slovo na papiru.  
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 16. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Nadležni organi da HITNO identifikuju, uhapse i privedu pravdi fašiste koji su napali lokal Crni ovan

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad koji se sinoć dogodio u centru Novog Sada u lokalu „Crni ovan“. Podsećamo da je ovo ČETVRTI nerasvetljeni napad na isti lokal u poslednjih godinu i po dana!
Saopštenja | Nedelja, 15. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: EU uvela nultu tolerancija na zagađenost pijaće vode, a šta radi Srbija?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da dobro pročitaju Direktivu o vodi za piće u Evropskoj uniji, koja je pre nekoliko dana stupila na snagu.
Saopštenja | Petak, 13. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novi Sad nije bojno polje

Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad apeluje na sve građanke i građane Novog Sada, kao i na sve goste našeg grada, da se večeras, 13.01.2023. godine, tokom proslave Nove godine po julijanskom kalendaru, uzdrže od narušavanja javnog reda i mira, buke i upotrebe pirotehničkih sredstava, prljanja i daljeg devastiranja grada u kom svi živimo, te da nadležnim organima prijave sve nepravilnosti koje uoče.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook