Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Nedelja, 15. 12. 2019. | Komentara: 0

Da li su Vojvođani građani drugog reda?

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nadu da će se neko iz vlasti setiti i Vojvodine i da će izgraditi bar neki kilometar novih puteva. Nedavno je jasnost saznala da je svega 10% novih auto-puteva u našoj zemlji izgrađeno na teritoriji Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 15. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikakve strategije neće pomoći dok se u medijima širi mržnja, a Šešelj sedi u Skupštini

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije zadovoljna stanjem u oblasti poštovanja prava nacionalnih zajednica. Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović pohvalila se „značajnim uspehom po pitanju saradnje sa nacionalnim manjinama na promociji multietničnosti i ostvarivanju prava".
Saopštenja | Subota, 14. 12. 2019. | Komentara: 0

Rusi rudnu rentu plaćaju samo 3%, a opštine u Vojvodini propadaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva državne organe da prestanu sa sluganskim odnosom prema ruskom partneru u Naftnoj industriji Srbije. Od sramne privatizacije NIS-a, do danas, traje eksploatacija nafte i gasa, a ruskoj kompaniji se opraštaju milijarde dinara na ime rudne rente.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook