Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2019. | Komentara: 0

Umesto izvinjenja, nove relativizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najmanje šta je uredništvo nedeljnika „Politikin zabavnik“ moglo da uradi, povodom prošlonedeljnog sramnog teksta o Dimitriju Ljotiću, izvinjenje čitaocima i celokupnoj javnosti. Nažalost, umesto izvinjenja dobili smo krajnje neutralan tekst urednika, koji se izvinjava čitaocima, ako su tekst razumeli na način koji nije primeren. 
Saopštenja | Subota, 26. 01. 2019. | Komentara: 0

Ako zaboravimo žrtve nacizma, zlo se može ponoviti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da se ideje nacizma i fašizma promovišu 75 godina posle zavšetka Drugog svetskog rata. Dosta vremena je prošlo od pobede nad najvećim zlom modernog doba, ali protagonisti ideje „krvi i tla“ ne miruju.
Saopštenja | Petak, 25. 01. 2019. | Komentara: 0

Putinova peta kolona nije jača od Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje lideru takozvanog Pokreta Dveri Bošku Obradoviću da Ligu iz Novog Sada i Vojvodine nisu izbacili ni Slobodan Milošević, ni Vojislav Šešelj, pa neće ni on. Boško Obradović zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine naziva „separatističkom“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook