Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Nedelja, 13. 01. 2019. | Komentara: 0

Otimanje NIS-a bilo je sramotno. Putina pitati šta je time dobila Srbija

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predstavnika vlasti naše zemlje da, prilikom predstojeće posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, pokrenu pitanje revizije međudržavnog sporazuma kojim je Srbija ruskom partneru prodala Naftnu industriju Srbija (NIS).
Saopštenja | Subota, 12. 01. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku poslanika makedonskog Sobranja da prihvate amandmane na Ustav Makedonije kojim se ime zemlje menja u Republika Severna Makedonija.

Saopštenja | Subota, 12. 01. 2019. | Komentara: 0

Ubrzati pregovore o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova najvažnije pitanje koje naša država mora da reši. Činjenica da poslednjih meseci postoji zastoj u pregovaračkom procesu između Beograda i Prištine samo dodatno komplikuje ionako složenu situaciju u našem regionu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook