Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Subota, 11. 08. 2018. | Komentara: 0

NIS plaća rudnu rentu 3%, a građani Vojvodine ispaštaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine razočarana je nebrigom vlasti građanima Vojvodine, ali i cele države. Pitanje iznosa rudne rente, koju državi Srbiji plaća ruski Gasprom, inače većinski vlasnik Naften industrije Srbije, već dugo opterećuje građane, koji sa pravom postavljaju pitanje, da li je Srbija nezavisna država i važe li Zakoni jednako za sve?
Saopštenja | Nedelja, 05. 08. 2018. | Komentara: 0

Gledati u budućnost, a ne u prošlost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su ratovi, koji su se devedesetih godina dogodili na razvalinama Jugoslavije, zločin koji se nije smeo dogoditi. Nacionalističke elite povele su ratne pohode da bi se u novonastalim državama legitimisali kao zaštitnici nacionalnih interesa. Ta „zaštita“ unesrećila je stotine hiljada ljudi u bivšoj Jugoslaviji!
Saopštenja | Sreda, 01. 08. 2018. | Komentara: 0

Sramno je ukidanje pomoći za treće dete u Vojvodini

Sramna odluka Pokrajinske vlade da ukine finansijsku pomoć za treće dete, dokaz je samo deklarativne podrške pronatalitetnoj politici o kojoj se predstavlja u poslednje vreme. Pozivajući se na usvajanje izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, Pokrajinska vlada je donela odluku da prestane isplatu za treće dete, budući da prelazi u nadležnost zakona kojim je regulisana sva finansijska podrška porodici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook