Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2018. | Komentara: 0

Novi Ustav da vrati punu autonomiju koju je Vojvodina imala

Nema sumnje da će Republika Srbija morati da na svom evropskom putu menja Ustav. I jako je važno da se tada iskoristi šansa za zatvaranje niza otvorenih pitanja, među kojima je u samom vrhu i pitanje položaja Vojvodine i vraćanja njene pune autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2018. | Komentara: 0

Četrnaest godina zastave Vojvodine! Neka se vijori!

Pre četrnaest godina, na današnji dan, 27. februara 2004, Skupština AP Vojvodine je usvojila Odluku o zastavi AP Vojvodine. Od tada, zastava Vojvodine odražava posebnosti i različitosti Vojvodine, na koje smo ponosni i po kojima je ona poznata i priznata kao evropska regija.
Saopštenja | Subota, 24. 02. 2018. | Komentara: 0

Cena odnošenja smeća u Žitištu mora biti realna i niža

Reagujući na usvajanje odluke kojom je cena usluge odnošenja smeća u opštini Žitište povećana za više od 100%, Mirća Lelea, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Žitište, uputio je dopis predsedniku opštine, predsednici Skupštine opštine, predsednici Nadzornog odbora JKP „Ekos“, v.d. direktoru JKP „Ekos“ kao i Zaštitniku građana opštine Žitište. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook