Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Subota, 14. 10. 2017. | Komentara: 0

Beograd grad budućnosti, a ostalima siromaštvo

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru inovacija i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Nenadu Popoviću zašto je za lokaciju takozvanog Grada budućnosti izabrana teritorija grada Beograda.
Saopštenja | Petak, 13. 10. 2017. | Komentara: 0

Odbili proglašenje nepogode i mere LSV, a svoje još nemaju

Saša Šućurović, pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine, smatra da je neprimereno odbijanje skupštinske vladajuće većine da se proglasi elementarna nepogoda izazvana sušom i mera za otklanjanje njenih posledica, koje je predložila LSV i da se o ovoj temi ne bi ni ovog puta raspravljalo da nije bilo Liginog insistiranja da se stavi na dnevni red.
Saopštenja | Sreda, 11. 10. 2017. | Komentara: 0

Rad humanitarnog centra u Nišu i dalje diskutabilan

Dolazak novog direktora Humanitarnog rusko - srpskog centra u Nišu Viktora Guljeviča predstavlja nastavak pritiska Ruske Federacije na spoljnu politiku Republike Srbije. Još uvek nije jasno šta to radi humanitarni centar u Nišu, koji je u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova, a zvaničnici aktuelne Vlade drže pod velom tajne, ne želeći da odgovore da li je u pitanju ruska vojna baza. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook