Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2017. | Komentara: 0

Vojvodina je bila prva žrtva Miloševićeve zločinačke politike

Ovog vikenda, 23. i 24. septembra navršava se trideset godina od kako je u unutarpartijskom obračunu u tada jedinoj partiji, Savezu komunista Srbije, pobedio Slobodan Milošević. Bio je to početak razaranja Jugoslavije i rušenja svih civilizacijskih standarda koje je tadašnje jugoslovensko društvo dostiglo.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2017. | Komentara: 0

Hitno rešiti problem otpada od lekova

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo zaštite životne sredine da hitno krene u rešavanje problema otpada od neupotrebljenih ili lekova kojima je istekao rok trajanja, kao i drugog farmaceutskog otpada u Republici Srbiji.
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 09. 2017. | Komentara: 0

Crkva da plati porez i kamate na imovinu kao građani

Krajnje je nepravedno da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva i dalje javno odbija da plati taj porez.

Zato pozivamo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo finansija da prilikom najavljenog popisa nepokretnosti u četrdeset lokalnih samouprava sa ciljem da se utvrdi ko ne plaća porez, obavezno imaju u vidu i tu imovinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook