Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Ponedeljak, 28. 08. 2017. | Komentara: 0

Stranke da ne prihvataju preletače

Izuzetno je važno da se političke stranke u Republici Srbiji javno izjasne i donesu pravilnike po kojima neće prihvatati članove drugih stranaka koji dolaze sa poslaničkim ili odborničkim mandatima. Liga socijaldemokrata Vojvodine na to poziva i upozorava još od novembra 2014. godine kada je bilo naročito aktuelno „prekomponovanje“ vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 27. 08. 2017. | Komentara: 0

Brže rešavati probleme nacionalnih zajednica

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati najavu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da će se ove jeseni pristupiti izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prava nacionalnih manjina i Zakona o nacionalnim savetima.
Saopštenja | Subota, 26. 08. 2017. | Komentara: 0

Ministri u Vladi da prestanu da ćute o posledicama suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo pita Vladu Republike Srbije koje mere će biti preduzete da bi se ublažile posledice izazvane katastofalnom sušom. Stručnjaci već sada procenjuju da će rod kukuruza biti umanjen i za 40%.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook