Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Četvrtak, 06. 07. 2017. | Komentara: 0

Prihvatiti preporuke EU za doktorate i ukidanje prijemnih

Preporuke eksperata Saveta Evrope i Evropske unije koje se odnose na pitanje sticanja zvanja doktora nauka i uključivanje stranih stručnjaka u ocenjivanje doktorskih teza, uravnotežavanje razvoja naučnih centara širom zemlje i ukidanje prijemnih ispita za fakultete, podržava Stručni savet za nauku i tehnološki razvoj Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 07. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da kaže kako će sprečiti da stranci kupuju zemlju

Potcenjivački pristup i ignorisanje potrebe detaljnog upoznavanja javnosti o prodaji oranica strancima, koje će nastupiti za samo 57 dana ako se ne izmeni Zakon o poljoprivrednom zemljištu, očigledan je primer neprofesionalnosti državnih službenika Ministarstva poljoprivrede i potpuno je neprihvatljiv Ligi socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Sreda, 05. 07. 2017. | Komentara: 0

Ministarstva treba da rade u interesu građanki i građana

Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da novi ministar državne uprave i lokalne samouprave nastavi projekte započete u mandatu prethodne ministarke, kako bi građani i građanke Republike Srbije ostvarili svoja prava u cilju dostojanstvenog života. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook