Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Subota, 24. 06. 2017. | Komentara: 0

Pokrajinska vlast umanjuje stečena prava nacionalnih zajednica

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednja odluka vladajuće koalicije u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, kojom je izmenjena i dopunjena Odluka o objavljivanju propisa i drugih akata, potpuno nedopustiva i da je još jedan primer narušavanja skladnih međunacionalnih odnosa u Vojvodini.
Saopštenja | Subota, 24. 06. 2017. | Komentara: 0

Vučić i Brnabić da osude politiku Tomislava Nikolića

Izjava portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacija Marije Zaharove da je rusko-srpski centar u Nišu samo humanitarnog karaktera i da su apsurdne i nepojmljive optužbe da se radi špijunskoj bazi njene Rusije,  veoma je neubedljiv pokušaj da se objasni karakter ove baze na jugu naše države.
Saopštenja | Petak, 23. 06. 2017. | Komentara: 0

Vlast koja iskreno želi mir ovo ne sme da dopusti

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva sve državne organe da sklone fašiste sa ulica i imenuju i kazne njihove političke mentore i zaštitnike, da to građani ne bi radili sami.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook