Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2017. | Komentara: 0

Polovina opština u Srbiji nema Savet za mađunacionalne odnose

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su Poglavlja 23. i 24. među najzahtevnijim u procesu pregovaranja o članstvu sa EU, ali i ključna za izgradnju efikasne pravne države u kojom se u potpunosti poštuju ljudska i manjinska prava.
Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2017. | Komentara: 0

Civilna straža nije prihvatljiva, neophodna nam je policija

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da sve veći broj razbojništava koja se dešavaju u vojvođanskim naseljima poslednjih godinu dana moraju biti ozbiljna opomena nadležnim državnim organima. Nedopustivo je da se građani samoorganizuju kako bi zaštitili svoje živote, imovinu, pa čak i hranu koju proizvode. 
Saopštenja | Subota, 04. 03. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se građani osećaju nebezbedno

Predsednički kandidat Nenad Čanak poručio je danas u razgovoru sa građanima da je nedopustivo da meštani Begeča, Bašaida i drugih naselja budu izloženi stalnim krađama i da se osećaju nebezbedno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook