LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Novi Sad, 10. mart 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.

LSV

Smatramo da je građanima Srbije uskraćeno pravo na slobodne, demokratske i fer izbore, i ako Srbija želi da postane moderna, evropska država, mora da obezbedi sve preduslove za pošten i demokratski izborni proces.

Podsećemo da su nedavno članovi Glavnog odbora LSV – VOJVOĐANI usvojili dokument „Pravedni izbori – put ka demokratskoj Srbiji“ kojim se traži obezbeđivanje standarda za fer i slobodne izbore putem izmene izbornih propisa, ali i obezbeđivanja uslova za adekvatno sprovođenje propisa.

Ovaj dokumet ćemo u toku naredne nedelje poslati svim demokratskim opozicionim strankama, inicijativi ProGlas, kao i organizacijama koje se bave analizom izbornog procesa u našoj zemlji.

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Saopštenja | Subota, 06. 04. 2013. | Komentara: 0

Široka podrška za promenu Ustava

NOVI SAD , 6. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja najavu predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslava Vasina da će se zalagati za „širi okvir autonomije Vojvodine, ali bez obeležja državnosti“.
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2013. | Komentara: 0

Čanak pisao Nikoliću, Dačiću i Vučiću

NOVI SAD, 05. april – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem se navodi:
Saopštenja | Četvrtak, 04. 04. 2013. | Komentara: 0

Pretnje smrću Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću

NOVI SAD, 04. april - Zameniku predsednika i potpredsedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine, narodnim poslanicima Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću upućene su pretnje smrću o kojima je obaveštena i policija u Zrenjaninu i Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook