LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Novi Sad, 16. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.

LSV

Vlast nije ispunila niti jedno obećanje dato prosvetnim radnicima. Čak nisu ispoštovali ni dokument o položaju prosvetnih radnika koji su sami pisali.

To se odnosi na zarade, ali i na obećanje premijera Miloša Vučevića da će Vlada i Narodna skupština usvojiti izmene Krivičnog zakona, kojima će i prosvetni radnici dobiti status službenog lica.

Nedopustivo je da status naše prosvete bude na marginama, a da vlast širi svoj populizam, novac troši na militarizaciju društva, a obrazovni sistem u potpunosti zanemaruje.

U školama padaju plafoni na učenike, kada je toplo nema klima, a kada je hladno grejanje je loše.

Pozivamo sve građane Srbije da podrže borbu prosvetara. Veliki Dositej Obradović nam je još pre više od dva veka govorio: „Knjige, braćo moja, knjige, a ne zvona i praporce“.


Miroslav Grujić
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.
Saopštenja | Utorak, 30. 07. 2024. | Komentara: 0

31. jul obeležavati kao državni praznik - Dan ulaska Autonomne Pokrajine Vojvodine u sastav Republike Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća da je, voljom svih njenih naroda, Vojvodina 30. i 31. jula 1945. stvorila svoju autonomiju, te je kao autonomna pokrajina ušla u sastav Srbije.
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook