LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Novi Sad, 5. januar 2024 - Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



Naprednjaci su izašli ispod šinjela Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, sam ministar odbrane Miloš Vučević je, kao i Aleksandar Vučić, bio istaknuti član te stranke, a nova ljubav prema Šešelju, krunisana je koalicijom dve stranke na nivou grada Beograda.

Uz sve to, medijima koji su pod punom kontrolom SNS paradiraju mnogi pravosnažno osuđeni ratni zločinci i drugi protagonisti šovinističkih ideja.

Kada sve to znamo, postavljamo pitanje kako onda građani da se ne plaše novih ratova i stradanja.

LSV Vojvođani podsećaju na brojne, mnogo veće probleme, od uvođenja služenja vojnog roka i poručuju naprednjacima da je mnogo bolje da reše pitanje neispravne pijaće vode ili da urede škole koje propadaju i sve su praznije.


Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani
Aleksandra Marković Maleš




Saopštenja | Sreda, 02. 08. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Borba protiv afričke svinjske kuge mora biti sistemska, striktna i neselektivna

Bez obzira na uporne apele Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, institucije sistema i dalje reaguju na isti način kao i prethodnih godina - usporeno i kratkotrajno. Afrička svinjska kuga, pored nemerljivih posledica koje trpi ceo stočni fond, još jednom je ogolila potpunu nesposobnost države da se izbori s elementarnim problemima koji već decenijama muče naše poljoprivrednike.
Saopštenja | Utorak, 25. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbiji treba potpuno nova škola, reformisana i moderna!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da izbor Slavice Đukić Dejanović na poziciju ministarke prosvete neće doneti ništa dobro, novo ili značajno za obrazovni sistem naše zemlje. To je samo popunjavanje upražnjenog ministarskog mesta.
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 07. 2023. | Komentara: 0

Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

U ovim trenucima nesagledivih posledica prirodne katastrofe koja je pogodila našu pokrajinu, čije su posledice dovele do znatnog urušavanja već oronule vojvođanske infrastrukture, moramo se suočiti i sa gorućom činjenicom da su nam posledice ovog nevremena samo ogolile sada već višedecenijski problem - dugotrajno zanemarivanje Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook