LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Novi Sad, 15. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.

LSV

Podsećamo da je, po donedavno važećem Zakonu, deo sredstava ostajao i na pokrajinskom i na lokalnom nivou.

Ovim izmenama, na primer, grad Novi Sad će ostati bez najmanje 100 miliona dinara mesečno.

Aktuealna centralistička vlast oduzima, praktično, sve ingerencije Autonomnoj Pokrajini Vojvodini i lokalnim samoupravama.

Od nižih nivoa vlasti ostaju samo prazne ljušture koje ničemu ne služe, a ministri i činovnici vlade u Beogradu postaju svemoćni čudotvorci koji će rešiti sve probleme.

Od aktuelne vlasti i ovog saziva skupštine je nemoguće očekivati bilo šta u pravcu decentralizacije, ali naredni saziv obavezno mora raditi na osnaživanju ingerencija Vojvodine, gradova i opština.

Slavica Kurtinović
Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook