LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Novi Sad, 15. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.

LSV

Podsećamo da je, po donedavno važećem Zakonu, deo sredstava ostajao i na pokrajinskom i na lokalnom nivou.

Ovim izmenama, na primer, grad Novi Sad će ostati bez najmanje 100 miliona dinara mesečno.

Aktuealna centralistička vlast oduzima, praktično, sve ingerencije Autonomnoj Pokrajini Vojvodini i lokalnim samoupravama.

Od nižih nivoa vlasti ostaju samo prazne ljušture koje ničemu ne služe, a ministri i činovnici vlade u Beogradu postaju svemoćni čudotvorci koji će rešiti sve probleme.

Od aktuelne vlasti i ovog saziva skupštine je nemoguće očekivati bilo šta u pravcu decentralizacije, ali naredni saziv obavezno mora raditi na osnaživanju ingerencija Vojvodine, gradova i opština.

Slavica Kurtinović
Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook