LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Novi Sad, 15. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.

LSV

Podsećamo da je, po donedavno važećem Zakonu, deo sredstava ostajao i na pokrajinskom i na lokalnom nivou.

Ovim izmenama, na primer, grad Novi Sad će ostati bez najmanje 100 miliona dinara mesečno.

Aktuealna centralistička vlast oduzima, praktično, sve ingerencije Autonomnoj Pokrajini Vojvodini i lokalnim samoupravama.

Od nižih nivoa vlasti ostaju samo prazne ljušture koje ničemu ne služe, a ministri i činovnici vlade u Beogradu postaju svemoćni čudotvorci koji će rešiti sve probleme.

Od aktuelne vlasti i ovog saziva skupštine je nemoguće očekivati bilo šta u pravcu decentralizacije, ali naredni saziv obavezno mora raditi na osnaživanju ingerencija Vojvodine, gradova i opština.

Slavica Kurtinović
Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook