LSV-VOJVOĐANI: Stop centralizaciji! Pare da ostanu gradovima i opštinama!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 05. 08. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Stop centralizaciji! Pare da ostanu gradovima i opštinama!

Novi Sad, 5. avgust 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI upozorava da se predlogom izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja ponovo drastično krše prava lokalnih samouprava. Ako se predložene izmene budu usvojile, grad Novi Sad ostao bi bez 100 miliona dinara godišnje u budžetu, što jasno ukazuje na snažnu nameru centralističkog odlučivanja, bez ikakvih garancija da će se novac prikupljen od prekršajnih kazni namenski trošiti da se poveća bezbednost svih nas u saobraćaju.

LSV

Postavlja se pitanje zašto se gradovima i opštinama uskraćuje i to malo prihoda koje su do sada imale.

Jasno je da niko iz ove centralističke vlasti ne može da prepozna i reši probleme građana Novog Sada, Niša, Subotice ili Pirota.

I zato su potrebne promene!

Slavica Kurtinović
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani



Saopštenja | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

Sastanak LSV sa šefom delegacije EU u Srbiji

NOVI SAD, 25. novembar - Predstavnici najvišeg rukovodstva Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom, potpredsednikom Aleksandrom Jovanovićem i članom Predsedništva Aleksandrom Kravićem, dočekli su danas u sedištu LSV  šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta i njegove saradnike.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV ne prekraja prošlost

NOVI SAD, 25. novembar - Činjenica je da je pre 95 godina, 25. novembra 1918. na Velikoj narodnoj skupštini došlo je do prisajedinjenja Vojvodine (Banata, Bačke i Baranje) Kraljevini Srbiji.
Saopštenja | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

Koga i čije interese zastupa v.d. direktora EPS-a?

NOVI SAD, 22. novembar - Koga i čije interese zastupa v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović ponovo insistirajući na formiranju jednog Operatora distributivnog sistema, svega dva dana nakon što je taj predlog povučen sa sednice Upravnog odbora EPS?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook