LSV: Da je bilo lustracije, Srbija bi danas bila demokratska, moderna i ozbiljna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da je bilo lustracije, Srbija bi danas bila demokratska, moderna i ozbiljna država

Novi Sad, 10. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je osnovni razlog niskog nivoa demokratizacije i modernizacije našeg društva izostanak lustracije svih onih koji su devedesetih godina kršili ljudska prava građana naše zemlje.

LSV

Srbija je od kraja osamdesetih godina postala sigurna kuća za osobe sumnjivih moralnih i ljudskih kvaliteta.

Politička elita, predvođena Slobodanom Miloševićem, sem što je ratom uništavala i našu i susedne države, učinila je sve da se potpuno devastira društvo. Na udaru takve politike bili su integritet i sloboda građana.

Nažalost, posle demokratskih promena 2000. godine nije usledio proces obračuna sa nosiocima takve politike i proces lustracije nikada nije sproveden. Rezultate toga jasno uočavamo svakoga dana.

Osuđeni ratni zločinci paradiraju po medijima i šire jezik mržnje, isto onako kako su to radili pre trideset godina. Medijskim prostorom dominira narativ koji podrazumeva obračun sa drugačijim mišljenjem. Ljudi se svakodnevno etiketiraju i targetiraju. Diskriminacija je svakodnevna i veoma izražena.
Institucije su postale mesto u kom se nedemokratskim metodama širi mržnja prema političkim predstavnicima demokratske opcije.

Najbitnije državne funkcije u rukama su pojedinaca koji su bili deo Miloševićevog aparata. Bez imalo stida, vlast je nedavno na čelnu funkciju u bezbednosno-obaveštajnom sektoru postavila čoveka koji ima veoma izražen deficit moralnih i stručnih kvaliteta, ali i prošlost koja je podrazumevala slepu poslušnost Slobodanu Miloševiću i Mirjani Marković.

Srbiji ne treba takav mrak!

Samo okretanje nove stranice i nova politika mogu pomoći ozdravljenju našeg društva i stvaranju moderne i demokratske države.

Marko Lutkić 
član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.
Saopštenja | Petak, 27. 05. 2011. | Komentara: 0

Hapšenjem Mladića Srbija završava sa prošlošću

NOVI SAD - Hapšenjem Ratka Mladića Srbija je najzad, posle dvadesetak godina završila sa prošlošću i ima sve uslove da se okrene budućnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook