LSV: Mladi će u Srbiji ostati samo ako postanemo moderna evropska država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Mladi će u Srbiji ostati samo ako postanemo moderna evropska država

Novi Sad, 20. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izuzetno je zabrinuta zbog teškog položaja mladih u našem društvu.

LSV

Nevladin sektor je nedavno upoznao javnost sa zabrinjavajućim podacima koji govore da se mladi suočavaju sa brojnim problemima u ostvarivanju ljudskih prava, naročito pravu na rad, obrazovanju, slobodi kretanja i mirnog okupljanja, a posebno u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu.

Posebno zabrinjava podatak da mladi prosečno zarađuju 16% manje od svojih starijih kolega.

Sve to pogoduje stvaranju plodnog tla za nezadovoljstvo i jačanju želje za odlaskom iz Srbije.

Politička situacija u našoj zemlji dodatno pogoršava položaj mladih.

Država, i pored zvanične opredeljenosti ka evropskim integracijama, luta u spoljnoj politici i nema odlučnost da na ovim prostorima stvori modernu evropsku državu.

Vladavina prava postoji samo na papiru, a odnos prema bliskoj prošlosti i ratnim zločinima je sramotan.

Slovo „Z“ na ulicama naših gradova i podrška dela društva ruskoj agresiji na Ukrajinu samo su jasan prikaz stanja u kom se nalazimo.

U takvoj situaciji i ne čudi što se na ulicama Beča, Minhena ili Pariza može sresti više mladih ljudi s ovih prostora nego u samoj zemlji.

LSV zahteva potpuno drugačiju politiku prema mladima. Tražimo snažno zalaganje za evropske integracije i jasno okretanje zemljama zapada.
Tražimo potpunu harmonizaciju naše spoljne politike sa politikom članica Evropske unije.

Srbiji trebaju mladi ljudi. Mladost mora biti zamajac stvaranja moderne države u kojoj će se svi građani osećati bezbedno, a životni standard biti na mnogo višem nivou.


Dejana Đurđević
Sekretarka za međunarodnu saradnju 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Pastor pokazao da mu je fotelja važnija od Vojvodine

Novi Sad, 23. decembar - Uslovljavanje Ištvana Pastora da Savez vojvođanskih Mađara neće glasati za pokrajinski budžet ako se na današnjoj sednici nađe inicijativa za njegovu smenu sa pozicije predsednika Skupštine AP Vojvodine, pokazuje da je njemu fotelja važnija od toga da li će biti izglasan budžet Pokrajinske vlade za iduću godinu i kako će taj budžet izgledati.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 12. 2014. | Komentara: 0

Vojvođanski paori izvukli BDP, a umanjene im subvencije

Novi Sad, 22. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom poziva Vladu Republike Srbije da prihvati amandmane na Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu i ispravi niz nelogičnosti i nepravdi.
Saopštenja | Sreda, 10. 12. 2014. | Komentara: 0

LSV sa DS na protestu, očekujemo i Pastora

NOVI SAD, 10. decembar - Ako Vojislav Šešelj može da se brani sa slobode, nejasno je kako šef poslaničke grupe DS u Skupštini AP Vojvodine Borislav Novaković to ne može, i ovaj Međunarodni dan ljudskih prava dočekuje u pritvoru, po drugi put u svega godinu dana



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook