LSV: Protiv obaveznog služenja vojnog roka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Protiv obaveznog služenja vojnog roka

Novi Sad, 16. decembar 2022 - Na sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je održana u sredu, 14. decembra, doneta je odluka da se započne akcija protiv obaveznog služenja vojnog roka.

LSV

Nema nikakvog razloga da našu decu pripremaju za ratove koje smo unapred izgubili. LSV ne želi i neće dozvoliti da nas vode u sukobe sa okruženjem. Mi želimo saradnju sa svima u regionu i evropske integracije.

Nikada više majke ne smeju da strepe za živote svojih sinova.

Dobrovoljni davaoci tuđe krvi moraju postati deo neslavne istorije.

Mi nismo protiv vojske. Ona je potrebna Srbiji, ali samo kao profesionalna, mala, i dobro obučena, otvorena za saradnju sa vojskama iz regiona i Evrope.


Bojana Begović
Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 20. 07. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Trideset tri godine Vojvodina je naš način života i ne damo da nam ga oduzmu

– Obeležavanje trideset treće godišnjice od osnivanja političke partije u Vojvodini i Srbiji uopšte nije zanemariv jubilej, s obzirom na to u kakvim okolnostima postojimo i radimo. U ovom periodu promenili smo četiri države, a nadam se da idemo ka petoj - Evropskoj uniji. U našoj istoriji bilo je uspona i padova. Lepih i manje lepih trenutaka ali kroz sve ove godine jedno je sigurno - mi smo stranka koja se zalaže za jaku, stabilnu i dostojanstvenu Vojvodinu – rekao je Bojan Kostreš
Saopštenja | Utorak, 18. 07. 2023. | Komentara: 0

Radnici u Srbiji radili 6,4 sati više od radnika svih zemalja EU, a jedva preživljavaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani upozorava na sve teži položaj radnika i poziva predstavnike vlasti da obrate pažnju na to kako se radnici tretiraju, te angažuje sve raspoložive mehanizme da im obezbedi bolje uslove rada.
Saopštenja | Petak, 14. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Unapredićemo sistem protivgradne odbrane i nećemo bacati pare na avione i tenkove!

Jučerašnje olujno nevreme praćeno snažnim gradom, koje je zahvatilo veliki deo Vojvodine i prouzrokovalo veliku štetu na imovini građana, jasan je znak da su potrebne krupne promene u sistemu protivgradne zaštite.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook