Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2024. | Komentara: 0

Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

Novi Sad, 15. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI snažno se protivi nameri Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.

LSV

Ovaj populistički potez, koji za cilj ima zadovoljavanje desno-konzervativnog biračkog tela, samo će dodatno isprazniti državnu kasu u kojoj je sve manje para za rešavanje ozbiljnih problema u našoj zemlji.

Vučića ne interesuje rešavanje problema neispravne pijaće vode u Vojvodini, pomaganje poljoprivrednim proizvođačima, oživljavanje sela, reforma obrazovnog sistema, sprečavanje odlaska mladih ljudi u inostranstvo...

Bruto domaći proizvod Srbije po glavi stanovnika iznosi samo 29% proseka Evropske unije. Vlast, očito je, ne radi ništa da poboljša život građanima naše zemlje.

Ova vlast nije sposobna da osigura čak ni sigurnost u zgradama škola i predškolskih ustanova, pa na decu padaju veliki komadi plafona.

Zato se izlaz iz turobne stvarnosti nalazi u militarizaciji društva i igranjem na kartu jeftinog patriotizma.

Pitamo Aleksandra Vučića šta da rade naši mladi sugrađani koji imaju, na primer, 26 ili 27 godina, i po najavama će morati da odu na služenje vojnog roka, a oni su već zasnovali porodice i imaju poslove od kojih žive njihove porodice. Hoće li njihova deca biti ostavljana bez prihoda 75 dana?

Bojimo se da vlast ne razmišlja o tome i da će najava obnavljanja obaveznog služenja vojnog roka samo dodatno ubediti mlade da napuste Srbiju.

Srbiji ne trebaju puške i rakete. I previše se pucalo na ovim prostorima.

Nama trebaju nove škole u kojima se uči po modernom nastavnom programu.
Svaka ozbiljna država bi u to ulagala novac.

Aleksandra Marković Maleš
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.
Saopštenja | Petak, 27. 05. 2011. | Komentara: 0

Hapšenjem Mladića Srbija završava sa prošlošću

NOVI SAD - Hapšenjem Ratka Mladića Srbija je najzad, posle dvadesetak godina završila sa prošlošću i ima sve uslove da se okrene budućnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook