Ne povlačiti se pred nasiljem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Ne povlačiti se pred nasiljem

LSVNOVI SAD - Niko nema prava na nasilje, a država nema prava da se pred nasiljem povlači.

Građani koji ispunjavaju svoje obaveze prema državi i društvu i nikoga ne napadaju,
imaju pravo na okupljanje i takav skup treba da se održi.

Ako postoje saznanja da bi u nedelju mogao da se ponovi scenario od prošle godine kada je rušen Beograd, ili čak izazovu neki požari, onda je posredi udruživanje radi zločinačkog poduhvata, odnosno organizovani kriminal. I tako se prema onima koji to pripremaju treba i odnositi.

Ustav Republike Srbije, pored svih svojih manjkavosti, najviši je akt ove zemlje i kao takav se mora poštovati.

Ustavom je zagarantovano slobodno okupljanje građana, kao i sloboda mišljenja i izražavanja, a zabranjeno svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti.

Država ima svoje instrumente, policiju i vojsku kojima mora da se posluži da bi zaštitila ustavni poredak i bezbednost svih njenih građana.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Subota, 26. 10. 2019. | Komentara: 0

Nova mega naselja u Beogradu, a ostatak Srbije sve prazniji i siromašniji

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava izgradnje četiri mega naselja u Beogradu samo još jedan jasan prikaz užasne centralizacije koja vlada u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 24. 10. 2019. | Komentara: 0

Novoizgrađeni auto-putevi Srbija : Vojvodina - 150km : 17km

Samo 17 od ukupno 167 kilometara auto-puta, koji su u poslednje vreme građeni na teritoriji Srbije, nalazi se u Vojvodini i to na potezu od Kuzmina do Sremske Rače. To su jedini kilometri modernih saobraćajnica koje će u skorije vreme dobiti Vojvođani. Ostalih 150 kilometara auto-puta građenih tokom ove godine su Miloš Veliki, od Obrenovca do Preljine, deo kod Grdeličke klisure i Surčin - Obrenovac. 
Saopštenja | Nedelja, 20. 10. 2019. | Komentara: 0

GrO LSV Kikinda osuđuje bahatost i neprofesionalizam rukovodstva JP Autoprevoz Kikinda

Devojčice osnovnoškolskog uzrasta, članice jednog sportskog kluba, danas su tri sata u neizvesnosti čekale na parkingu ne bi li krenule put Rumunije na turnir. Polazak je bio planiran za 9h, autobus plaćen, kotizacije plaćene, međutim autobus kojim su trebale putovati nije imao svu potrebnu opremu i saobraćajna policija (potpuno opravdano) nije dozvolila da se tim vozilom putuje. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook