Ne smemo zaboraviti antifašističku borbu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 07. 2018. | Komentara: 0

Ne smemo zaboraviti antifašističku borbu

Novi Sad, 07. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Dan ustanka naroda Srbije obeležava na primeren način.

LSV

Nedopustivo je zanemarivanje 7. jula, dana kada je u porobljenoj Evropi zapaljena prva ustanička iskra u borbi protiv fašizma i nacizma.

Nažalost, revizionizam i zatiranje istine o antifašističkoj borbi učinili su svoje. Danas u Srbiji, ali i većem delu istočne Evrope, traje besomučna kampanja izjednačavanja dželata i žrtve. Borci protiv fašizma meta su najprimitivnijih napada, a fašisti, nacisti i njihove sluge, proglašavaju se nevinim žrtvama.

Zločinci se rehabilituju, a žrtve padaju u zaborav!

Ovakva politika za posledicu ima osnaživanje desnog estremizma, koji svoje pristalice, najčešće, nalazi među mladim ljudima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo prosvete Srbije u nastavni program uvrsti obavezne časove na kojima će učenici biti upoznati sa veličanstvenom antifašističkom borbom, ali i zlom koje su predstavljali fašizam i nacizam.

Sramotan odnos prema antifašističkoj borbi mora prestati!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 20. 12. 2018. | Komentara: 0

Ućutkivanje poslanika opozicije u Skupštini APV

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine napustila je deo sednice Skupštine APV u toku poslaničkog sata kao znak protesta što je spajanjem 20 tačaka dnevnog reda onemogućena demokratska rasprava, pa tako vladajuća većina  opstruiše bilo kakvo iskazivanje drugačijeg mišljenja.
Saopštenja | Sreda, 19. 12. 2018. | Komentara: 0

Samovolja ministra Lončara na štetu građana Srbije

Na samom kraju godine, može se videti koliko je u prethodnom periodu urađeno, a šta je od obećanog ostalo neispunjeno. Liga socijaldemokrata Vojvodine je u nekoliko navrata insistirala da se zahtevi civilnog sektora i amandmani opozicionih partija u Narodnoj skupštini Republike Srbije uvaže, ali je samovoljom ministra zdravlja uvršteno samo ono što trenutno odgovara vladajućoj koaliciji.
Saopštenja | Ponedeljak, 17. 12. 2018. | Komentara: 0

Lustracija ne sme biti samo predizborno obećanje

Bilo bi jako dobro po ovu zemlju ako su opozicione stranke, koje ovih dana sve intenzivnije zagovaraju sprovođenje lustracije, iskreno posvećene tom cilju. I bilo bi jako loše, ako je to samo jedna predizborna parola.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook